Meyland-Smiths historie

Historie

Meyland-smith er grundlagt i 1901 af Georg Valdemark Andreas Meyland-Smith, der efter end uddannelse som smed et par år forinden havde forladt sin fødeby Fraugde på Fyn for at prøve lykken i hovedstaden.

Efter at have arbejdet et par år med datidens mest moderne transportmiddel- cyklen – bl.a. hos Hamlet og aftjening af værnepligt ønskede G V A Meyland-smith at starte sin egen virksomhed.

Efter et besøg hjemme fik han et lån på DKK 650 (svarende til et halvt årsløn) – hos gårdejer Andersen og fandt egnede lokaler i Classens gade nr. 41på Østerbro i København.

De første mange år blev der produceret mange former for cykler og cykeltilbehør og efterhånden blev produkterne drejet mere mod hospitalsudstyr og reparation af udstyr til de gamles hjem. Lokalerne i Classens gade nr. 41 var efterhånden for trange og da nr. 45 blev ledig flyttede virksomheden.

Derigennem blev produktionen vendt mod hjælpemidler generelt.

I årene op til anden verdenskrig blev produktionen mere seriepræget og der blev anskaffet flere værktøjsmaskiner så produktionen kunne blive mere effektiv. I krigsårene fra 1940 til 45 blev der mangel på forskellige varer og opfindsomheden blev stor for at kunne tilfredsstille brugernes ønsker og behov.

I 1940 blev Henry Meyland-smith ansat (søn af stifteren) og da stifteren døde i 1951 overtog Henry ledelsen af virksomheden. I årene der fulgte blev der eksperimenteret med mange forskellige produkter og udvikling af motoriserede cykler og knallerter.

Ændringerne af social lovgivning som bevirkede at alle kunne få hjælp betød en stærkt forøget efterspørgsel efter hjælpemidler i Danmark, men også lidt i Sverige og Finland.

I 1971 blev Allan Nissen (vores nuværende forhandler i Canada) ansat og overtog virksomheden og sammen med prof. Plum og ønsker fra Karens Minde Institution i Valby blev grundlaget for de nuværende gangvogne grundlagt.

Allan Nissen fokuserede på udvikling af gangvogne og lokalerne i Classens gade blev for små. Virksomheden flyttede i en kort periode til Søborg, hvor den lå i ca. 3 år inden den blev flyttet til Tårs i Nordjylland. Grunden til valget af Tårs skyldes flere omstændigheder, som at Allan Nielsen havde familie i området og at der på det tidspunkt var en aktiv egnsudvikling i området, med mulighed for offentlig tilskud. I 2014 flyttede Meyland-smith til sine nuværende lokaler på Mads Clausens Vej 1, i Hjørring

Allan Nissen  solgte først en del af virksomheden til Hans Brøndum og siden resten, da han rejse til Canada i 1986.

Hans Brøndum døde i 2005 og efterfølgende har virksomheden været delvis ejet af efterkommere samt medarbejdere indtil Meyland-Smith i sommeren 2011 blev købt af Palle Lind Jensen og Jan Sahlertz.

Virksomheden består i dag af en effektiv produktionsafdeling og administration, der sørger for den daglige drift og videreudvikling. Der er investeret i moderne produktionsanlæg så kvalitet og effektivitet bliver optimeret og vi står godt rustet til at hjælpe brugere over hele verden med at få en bedre hverdag.

Medarbejdere 

Værdigrundlag

Solstrålehistorier

Kontakt


 

Nyheder

Husk at tilmelde dig meyland-smiths nyhedsbrev KLIK HER

Nyhedsbrevet fortæller kort om relevante nyheder og vigtige informationer fra meyland-smith

Følg os på vores facebook-side Du kan følge Meyland-Smith på vores Facebook side og holde dig opdateret med nyheder og produkter
Se vore YouTube videoer Følg med på vores YouTube-kanal, hvor vi løbende vil uploade videoer med demonstrationer af vores produkter.