Erfaring er med demensmadras

Lidt historie om demensmadras fra et plejecenter

1. Hr S er en dement beboer på Plejecenter med udtalte adfærdsproblemer – truende og vred overfor både personale og medbeboere sover dårligt og er urolig om natten – 3 dage efter at hr S har fået en demensmadras ses der nattesøvn på ca 6-8 timer.

2. Plejecenter G modtager dement dame som har været indlagt på psyk i fl måneder, hun er omkringfarende og urolig med afbrudt nattesøvn. Som lidt akut lånes en demensmadras fra x en af de øvrige beboere 3 dage senere kommer der store klager fra nattevagten. De har været nødsaget til at bruge rigtig meget tid på x, da han er meget urolig om natten – x får sin demensmadras igen og der kommer omgående ro på.

3. S har normalt en demensmadras og sover ca 8 timer hver nat S deltager i et sommerhusophold på 4 dage – har ikke madrassen med. S sover ikke de 4 døgn og bliver mere og mere svær at omgåes. 

Sover igennem første nat efter hjemkomst, hvor han ligger på demensmadras.

4. A vandre ud – væk fra Plejecenter N flere gange daglig og igen om natten – bliver mere og mere vredlagen – nærmest en form for delir – slår de øvrige beboere og de pårørende + personalet – kan til sidst ikke være på pågældende Plejecenter og indlægges på psyk – her er hun kort tid. Kommer så på ferie påplejecentet G og får med det samme en demens madras. Efter en uge ses ingen vandringer om natten og efter 1 mdr heller ikke om dagen – dette er resultat af pædagogik og brug af demensmadrassen.

Med venlig hilsen
Demenskoordinator