Mand ude af kørestol efter 40 år

Jeg er en spastisk mand på 42 år

Jeg sidder til daglig i en elkørestol efter en vaccine som 2 årig. Jeg fik anbefalet at komme op af gå af min fysioterapeut, for at få bedre blodomløb. Jeg søgte om et gangstativ og fik afslag af kommunen. Så var gode råd dyre. Jeg ville have det, så jeg søgte 6 fonde og fik fra de 4. Efter 5 måneder havde jeg alle pengene hjemme til gangstativet. Birthe Frampton havde været ude ved mig 6 måneder før. Det første jeg lagde mærke til var, at jeg fik ondt i numsen og i siden. Men jeg begyndte at gå og kunne mærke at jeg kunne bevæge fødderne. Det var fedt, Birthe hjalp med at trække gangstativet de første skridt. Det var fedt. Efter 6 måneders venten, har jeg fået mit eget gangstativ. Det gør stadig ondt i numsen på 4. dag, men jeg kan bevæge mig stående, det er en helt ny følelse som er fed.

En anden gevinst er, at jeg bliver rette ud, lige så stille og rolig efter hånden som jeg bruger gangstativet. På sigt satser jeg på, at få bedre grov motorik og bedre blodomløb. Jeg kan også bruge gangstativet som ståstativ, da det kan tage 2 niveauer. Det ene niveau får jeg støtte af sadlen og det andet kan jeg sænke gangstativet og have alt vægt på benene. Det er lidt af et spring, at kom ned på den. Men også lidt sjovt i hvert fald den første dag. Jeg overvandt min angst og hoppede ned på sadlen. Det var lidt fedt første sejer var kommet i hus. Det er knap så behagelig at komme af. Det er især når man er en mand. Men jeg formåede faktisk selv, at kravle ud af gangstativet, selvom jeg ikke har den store grov motorik. Selvfølgelig er min hjælper ved siden af mig og flytter gangstativet ligeså stille og rolig. Men han løfter eller rykker ikke. Han holder nogle gange mine fødder fast på gulvet.

Så jeg er glad for, at jeg søgte fondene til gangstativet.

Hilsen
Flemming Terp