SleepingStar madras til Epilepsi og infantil autisme

Emil er 5 år og har diagnosen epilepsi og infantil autisme med en middelsvær mental retadering.

Emil har i lang tid kun været vågen i ca. 2 timer hvor han bare lå og ventede på at falde i søvn igen, så ingen var fysisk aktive af det om natten, så det accepterede vi. Emil har kun få gange sovet igennem om natten og gjorde han det så måtte jeg ind og tjekke om han nu trak vejret, for det var jo ikke normalt at han bare sov hele vejen til om morgenen.

I sommeren 2012 blev Emil trappet ud af en af pillerne mod hans epilepsi. Desværre resulterede det i mere uro både om dagen og især om natten, hvor Emil var vågen mellem 3-5 timer hver nat med fuld aktivitet. Dvs. han leger og tramper rundt i hele lejligheden så vi blev bekymret for naboers reaktion på den megen natlig postyr som kunne høres fra anden sal hvor vi bor og helt ned til stueetagen.

Desuden var vi som forældre ved at være meget udkørt fordi vi kun sov få timer hver nat. Emil er i specielbørnehaven i frederikssund og en dag sendte lederen information omkring en speciel SleepingStar madras som kunne hjælpe især søvnbesvær. Jeg kontaktede straks firmaet og fik nærmere information hvad SleepingStar madrassen gik ud på, bl.a at vi kunne få madrassen på prøve i 2 uger. Det lød for godt til at det kunne være sandt at Emil måske ville kunne sove igennem om natten. Vi startede med at søge kommunen om de ville betale madrassen til Emil.

Da vi de efter 2 måneder ikke havde besluttet noget endnu tog vi igen kontakt til min kontaktperson fra meyland-smith at vi gerne ville prøve at få madrassen på prøve i de 2 uger for tænk hvis det virkede. I perioden inden vi fik madrassen på prøve havde emil været konstant vågen i 3-4 timer med fuld aktivitet hvor hans far blev sparket ud af sengen og så kunne vi ellers begge to rende rundt mellem stuen og soveværelset efter Emil for at minimere at han larmede alt for meget, han skulle jo nødigt vække hans storebror på knap 8 år. Så i desperation tænkte vi hele tiden på tænk hvis madrassen virkede.

Første nat Emil sov på madrassen var han vågen knap 2 timer hvor han lå stille og roligt og faldt bare i søvn igen uden problemer. I løbet af de 2 uger så både vi og børnehaven en markant ændring også i dagtimerne hvor han ikke havde den samme uro mere. I slutningen af prøvetiden sov Emil pludselig igennem 2 nætter i træk. Helt fantastisk!!!

Så endelige resultat af madrassen var mindre uro i dagtimerne og max vågen ca. 2 timer om natten og ellers sover han igennem ca. 1-2 gange om ugen og det har givet et overskud til at begge hans forældre kan være mere aktive i hverdagen både for Emil og hans storebror. Desuden har naboen i stuetagen spurgt om der var sket Emil noget for hun hørte ham ikke mere om natten, ja han havde fået en ny madras som kunne noget særligt.

Til slut på historien så hjalp det på kommunen at de kunne se et så tilfredsstillende mønster på Emils hverdag og søvnmønster, at de har betalt SleepingStar madrassen som en forbrugsgode hvor vi betaler 750,00 kr og de betaler resten.

Det var vores historie og erfaringer vi gjorde med SleepingStar madrassen, håber den kan glæde andre og give mod til at der kan være løsninger på hverdagsuro og natlige problemer.

Hilsen Jette (mor til Emil)